Фотонапонски панели во 4 јавни објекти во Штип, Радовиш, Карбинци и Конче

Локалната акциона група „Плачковица“, која има проекти во четири општини од Плачковичкиот Регион, Радовиш, Конче, Карбинци и Штип, уште пред да почне енергетската криза почна со исталирање фотоволтаични панели за производство на струја на 4 јавни објекти во овие општини. Станува збор за фотонапонски панели кои веќе се во функција на основно училиште во населбата…