Прием на учесниците на 18-тата Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки

Денес Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов,ги прими Марио Ванчоски и Иван Костевски ученици во СОУ Гимназија ,,Славчо Стојменски” – Штип учесници на 18-тата Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки во Дубаи, одржана од 12 – 21 Декември 2021 година. Овие две момчиња во конкуренција од 900 други љубители на науката, го освоија бронзениот медал.…