Одбележување на празникот Богојавление Водици

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов, денес присуствуваше на фрлањето на светиот крст во водите на реката Брегалница, каде што на сите граѓани им посака  среќа и благосостојба во годината што нѐ очекува, радост и исполнети желби, успеси и остварени очекувања. Бог се јави! Навистина се јави!