Денес во центарот на Штип се подигна споменик на Светите браќа Кирил и Методиј

Денес во центарот на Штип се подигна споменик на Светите браќа Кирил и Методиј на местото каде што пред 70 години се наоѓало најстарото основно училиште во Штип, кое го носело името на просветителите. По повод Денот на сесловенските просветители, Советот на Општина Штип одржа и свечена академија во чест на браќа Кирил и Методиј.