Денес во Штип пристигнаа пожарникарите – херои, кои учествуваа во спасувачката мисија во Турција по катастрофалниот земјотрес

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов ги пречека и прими во својот кабинет, а воедно им се зблагодари од лично име но и од име на штипјани за нивната пожртвуваност, хуманост и подготвеност да бидат едни од првите пожарникари кои во состав на Републичите сили за заштита и спасување заминаа да помогнат со справувањето на…