Соопштение за организирање на јавен увид на изработен урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за Е1.13 површински соларни и фотоволтаични електрани (фотонапонски панели за производство на електрична енергија кои се градат на земјиште) на дел од КП бр.566/1, опфат 1,2,3 и 4, КО Долани, Општина Штип

⇓ Соопштение за организирање на јавен увид на изработен урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за Е1.13 површински соларни и фотоволтаични електрани (фотонапонски панели за производство на електрична енергија кои се градат на земјиште) на дел од КП бр.566/1, опфат 1, КО Долани, Општина Штип ⇓ Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за…

Општина Штип обезбеди финансиски средства за реконструкција на кровот на клон Развигорче

Општина Штип обезбеди финансиски средства за реконструкција на кровот на клон Развигорче, а истиот објект ќе стане и енергетски ефикасен, на кој со поставување на сончеви панели на кровот, ќе се генерира електрична енергија за потребите на градинката. Грижата за најмладите ни е секогаш на прво место, затоа посветено работиме во интерес на нив!

Дом на млади со ново руво по цели 33 години!

Летната тераса е целосно реконструирана, а легендрната група “Леб и сол“ вечерва со концерт и официјално ќе ја отвори летната сезона, музички концерт на кој ќе ги одсвират своите најголеми хитови. Дом на млади е институција која низ времето оставила белег на овој град, а ние како локална самоуправа имаме за цел да го вратиме…