Киноверзум кино во Штип почна со подготовките за создавање на најдобро филмско искуство

Киноверзум кино во Штип почна со подготовките за создавање на најдобро филмско искуство. Веќе е нарачана најквалитетната и најсовремената опрема – ласерски проектор Барко од најновата генерација, како и JBL професионално озвучување за кино сали. Киноверзум во Штип ќе го има најголемото платно досега – „3D-ready“, а истото ќе го покрие целиот ѕид на салата,…

Штипските пожарникари заминаа во спасувачка мисија во Турција

Штипските пожарникари заминаа во спасувачка мисија во Турција со цел да се помогне во извлекувањето на настраданите. Спасувачкиот тим од Штип е опремен со најсовремена опрема наменета за посебна спасувачка мисија. Општина Штип нуди целосна поддршка во име на хуманоста и солидарноста на најпогодените подарчја и населени места во Турција, со желба за побрзо враќање…