Средба со граѓани во населба Македонка

Продолжуваме со капитални инвестиции – населбата Македонка конечно ќе биде приклучена на градскиот водовод. Денес градоначалникот оствари средба со жителите на населба Македонка, досега реализиравме многу проекти, а продолжуваме и понатаму. Обезбедени се средствата за изведба на нова водоводна линија со што конечно населбата ќе биде приклучена на градскиот водовод. Во моментов ги чистиме и…

Инвестираме во иднината на нашите најмили

Инвестираме во иднината на нашите најмили – продолжуваме со вложувања во образованието. Започнуваме со реализација на еден од капиталните проекти за училиштето „Гоце Делчев“ во Штип. Со 10 милиони и 700 илјади денари обезбедени преку Министерството за образование започнуваме со реконструкција и поставување енергетско ефикасна фасада во училиштето и 8 милиони денари за санација на кров. Со…