Ден на пожарникарството и 100 години од постоењето на Противпожарната бригада во Штип

Денес го одбележавме 20 мај ден на пожарникарството и 100 години од постоењето на Противпожарната бригада во Штип. Благодарност до пожарникарите за посветеноста и пожртвуваноста вршејќи ја својата професија. Чекорот кој го направивме за пожарникарите за зголемувањето на бодовите, односно зголемувањето на платите наиде на пофалба. Како општина ќе се залагаме за подобри услови за…

Полагање цвеќе пред бистите на Ванчо Прке, Тошо Арсов и Никола Нехтенин

20 мај, денот на загинувањето на грото на вториот плачковички одред “Гоце Делчев” Штип, кога загинаа Ванчо Прке, Тошо Арсов, Никола Нехтенин, Митко Цецов, Ванчо Китанов и Александар Митрев на местото “Виши Дол”. По тој повод Градоначалникот Д-р Сашко Николов и делегација од Општина Штип се поклонија и положија цвеќе пред бистите на Ванчо Прке,…