Средба со CIMIC тимот од вооружените сили на САД за Европа

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов оствари средба со CIMIC, тимот од вооружените сили на САД за Европа. Безбедноста е клучен фактор за стабилноста на земјава. Се разговараше на повеќе теми, главна тема беше соработката и можноста за користење на фондовите со кои располага армијата на Америка.

„Нула глад“ – Штип се вклучува во акцијата за донирање на ранливите семејства

Штип се вклучува во акцијата за донирање на ранливите семејства. Денес реализирана е првата акција за донирање на 80 пакети храна и средства за дезинфекција за 80 социјално ранливи семејства. Во иднина ќе организираме исто вакви акции за донирање на храна, на социјално најзагрозените семејства. Ова е прва активност на Банката за храна во Штип,…