118 години од смртта на великанот Гоце Делчев

Денес одбележавме 118 години од смртта на великанот Гоце Делчев. Градоначалникот положи цвеќе пред спомен обележјето на Гоце Делчев. Современа Македонија има длабок пиетет кон Гоце Делчев, првенецот на македонското револуционерно национално-ослободително движење кон крајот на 19 и почетокот на 20 век. “Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите” – Гоце…