Полагање на цвеќе по повод патрониот празник на касарната “Јане Сандански”

Денеска Градоначалникот на Општина Штип заедно со делегација од општината положи цвеќе на спомен бистата во касарната Јане Сандански.   Градоначалникот им го честита патрониот празник на 2-иот механизиран пешадиски баталјон. Истот така истакна дека во тек е реконструкција на улицата Д-р Слободан Јовановски која се наоѓа пред касарната.

Стартува масовната вакцинација – Штип ќе биде еден од регионалните центри во државата

Во Штип почнува вакцинацијата за граѓаните од Источниот и струмичкиот регион. Денеска Градоначалникот на Општина Штип ја посети салата “Јордан Мијалков” каде ќе се вакцинира населението. Општина Штип ќе пружи логистичка подршка. Во салата ќе има 22 кабини за вакцинација, 80 столчиња за опсервација после вакцинација, 3 болнички кревети за итна медицинска помош и персонал.…