реконструкција на главна водоводна линија на улица “Петар Поп Арсов”во населба Железничка

Општина Штип продолжува со инвестирање во подземната инфраструктура низ сите населени места во нашиот град. Денес екипите на ЈП Исар започнаа со реконструкција на главна водоводна линија на улица “Петар Поп Арсов”во населба Железничка. Со оваа реконструкција во вкупен износ од 3.800.000 денари, се решава долгогодишниот проблем на жителите со честите дефекти и намалениот притисок…

Општина Штип се вклучува во хуманитарната акција за помош на погодените подрачја од земјотресот во Турција

Пет пожарникари од Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) – Штип ќе заминат за Турција. Општината ќе даде финансиска поддршка во име на хуманоста и солидарноста на најпогодените подрачја и населени места во Турција, со цел да се помогне на настраданите и при извлекувањето луѓе кои се под урнатините во подрачјата каде што се случи катастрофалниот земјотрес.…