Прва седница на Локалниот Совет за превенција

Во текот на денешниот ден се одржа првата седница на Локалниот Совет за превенција. Со претставници од надлежните институции се дискутираше за: – безбедноста во сообраќајот, во насока за надминување на ризикот од сообраќајни незгоди со тешки телесни повреди и смртни последици, со цел изнаоѓање на заеднички решенија за намалување на вака споменатите незгоди; –…