Прес конференција во врска со актуелната состојба со вирусот Ковид 19

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски одржа прес конференција во врска со актуелната состојба со вирусот Ковид 19 во Штип, во која ги кажа следниве податоци: „Почитувани граѓани, Во моментот во Штип го имаме третиот бран на Ковид 19 којшто го зголемува бројот на новозаразени. Во овој момент во Штипската клиничка болница имаме 50…

Реконструкција на фасада и кров на ООУ „Тошо Арсов“

Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со директорката на ООУ „Тошо Арсов“, Фросина Маџарова извршија увид во започнатите припремни активности за реконструкција на фасадата на целото училиште и во спортската сала и кровот на целото училиште и спортската сала. Се работи за поголема капитална инвестиција која ќе даде нов изглед на училиштето и ќе…