Изградба на нова паркинг платформа во централното градско подрачје

Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски заедно со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски извршија увид во почетните работни активности и припреми за изградба на паркинг платформа во централното градско подрачје кај Здравствениот дом „Панче Караѓозов“. Оваа паркинг платформа ќе биде со капацитет од 40 паркинг места и е инвестиција на Министерството за локална самоуправа…

Реконструкција на асфалтна површина кај местото Аргач

Започната е реконструкција на асфалтната површина кај местото Аргач во централното градско подрачје. Се работи за дотраен паркинг простор кадешто едно од барањата на граѓаните беше поставување на нова асфалтна површина. Се работи за 900 метри квадратни асфалтна површина и цена на чинење од околу 408.000 денари. Дополнително во овој дел ќе се пристапи и…