Прес конференција во врска со вчерашните случувања во река Брегалница

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски одржа прес конференција во врска со вчерашните случувања со реката Брегалница и со постапувањата на локалната самоуправа, во која ги изнесе следните информации: „Почитувани, Вчерашната слика во коритото на река Брегалница беше загрижувачка и застрашувачка поради очигледното истекување на бела течност во самото корито на река Брегалница. Веднаш…