Реконструкција на крстосница со нов кружен тек

Во населбата Сењак со пуштање на мостот и обиколницата се јави потребата од побезбедна крстосница која ќе ја регулира брзината на движење. ”За овие две ипол години ја решаваме седмата крстосница во делот на безбедноста . На крстосницата е монтиран за прв пат монтажен кружен тек, едно ново модерно решение” истакна градоначалникот Бочварски. Општина Штип…