Донација од ЕТЦ Елкос

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски како командант на Општинскиот Штаб за заштита и спасување прими донација од 100 пакети од ЕТЦ Елкос. Овие пакети содржат прехранбени продукти и средства за дезинфекција и ќе бидат донирани на граѓаните на кои им е најпотребно. „Сакам да упатам голема благодарност до Елкос како општествено одговорна компанија…

Реконструкција на улицата Љубен Иванов

Општина Штип започна со реконструкција на една од главните артерии во централното градско подрачје, а тоа е улицата Љубен Иванов. Оваа улица подолг период беше во дотраена состојба и голема потреба за граѓаните бидејќи води до Клиничкиот центар во Штип. „Се работи за 3100 метри квадратни нова асфалтна површина и сума на чинење е 2,1…