Честитка по повод денот на Европа и победа над фашизмот

Денеска го одблежуваме 9 Мај, денот на победата на фашизмот и Денот на Европа. Пред две години Штип беше домаќин на манифестација по повод денот на Европа, со што го најавивме нашиот пресврт од заробена држава кон стабилна функционална демократија, членка на ЕУ и НАТО. Особено ме прави горд сликата на моите сограѓани како во…