Одбележување на Ден на смртта на Гоце Делчев

Денеска во скромни услови се одбележа Ден на смртта на великанот Гоце Делчев. Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски положи цвеќе пред споменикот кај ректоратот во Ново Село. Гоце Делчев беше сржта на револуционерната организација која ги постави темелите на македонската борба за независност. Денес ние ја живееме таа реалност, имаме своја самостоја држава, а…