Одбележување на 79 години од бомбардирањето на Штип

Денеска се одбележа 79 години од бомбардирањето на Штип во втората светска војна, од страна на фашистичкиот окупатор. Поради вонредната состојба и ситуацијата со вируост Ковид 19, градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски придружуван од двајца членови на Сојузот на борци во Штип, положија цвеќе пред споменикот кај Народниот театар. „Пред 79 години градот бил…