Дома Настани
Настани
Почна да се гради мини-обиколницата „Баргала – Сењак“ која вклучува и нов мост на река Брегалница - Вредноста на проектот е околу 590.000 евра
Четврток, 23 Март 2017 14:10

obikolnica1Општина Штип започна со реализација на проектот за мини обиколницата “Сењак-Баргала“, односно патна врска на улиците „Гоце Делчев“ и „Партизанска“ како и за конструкција на нов мост. За да нема пречки во изградбата, потребно е отстранување на времените објекти, бараки и други пратечки објекти кои се во зоната на изградба. Затоа и локалната самоуправа денес ги повика имателите на вакви објекти итно да ги отстранат:

Повеќе...
 
Оддржана 52.ра седница на Совет на Општина Штип
Четврток, 16 Март 2017 14:32

opstina-stip-zgrada-4Вчера се оддржа 52.та седница на Советот на Општина Штип.

Усвоена е Предлог-Одлука за одобрување на финансиски средства на спортски клубови и за одобрување на финансиски средства.

Усвоена е Предлог-Одлука за определување на временската важност на универзалната (годишна) картичка за паркирање, Предлог-Одлука за формирање на Локално координативно тело во Општина Штип и именување на локален координатор, членови и заменици, Предлог-Решение за именување членови на Координативно тело за дискриминација, потоа Предлог-Решение за разрешување и именување членови на Управен одбор на ЈП „Стипион 2011“-Штип и Предлог-Решение за разрешување и именување членови на Надзорен одбор на ЈП „Стипион 2011“-Штип.

Повеќе...
 
Оддржана седница на Комисија за урбанизам
Вторник, 07 Март 2017 12:40

komisija-urbanizam resizeВчера се оддржа 63.тата седница на Комисијата за урбанизам, комунални дејности и заштита на животната средина.

Усвоени се полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за уредување на градежно земјиште на подрачјето на Општина Штип за 2016 година, Полугодишен извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици за 2016 година и Полугодишен извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици во зимски услови за 2016 година како и Полугодишен извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за користење на јавниот простор за паркирање за 2016 година.

Повеќе...
 
Оддржана седница на Комисија за финансии и буџет
Вторник, 07 Март 2017 12:21

opstina zgrada-2 resizeВчера се оддржа 58.та седница на Комисија за финансирање, буџет и локален економски развој.

Усвоени се Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за уредување на градежно земјиште на подрачјето на Општина Штип за 2016 година, Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици за 2016 година, потоа Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици во зимски услови за 2016 година и Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за користење на јавниот простор за паркирање за 2016 година.

Повеќе...
 
Асфалтирање на пат до с.Никоман
Понеделник, 06 Март 2017 10:11

pat-Nikoman-1Почна асфалтирањето на локалниот пат меѓу штипските села Шашаварлија и Никоман. Раководителот за Инспекциски надзор во Општина Штип, Тоше Ѓорѓиевски денеска изјави дека патот е во должина од три километри, а инвестицијата од 13 милиони денари е на Општина Штип:

Повеќе...
 
Наскоро почнува реализација на проектот за обиколница „Баргала-Сењак“ и изградба на нов мост на река Брегалница
Среда, 01 Март 2017 13:43

obikolnica-Bargala-Senjak-1На 9 март 2017 завршува тендерската постапка за проектот за т.н обиколница „Баргала-Сењак“ и конструкција на нов мост на река Брегалница.

Општина Штип влегува во финална фаза на подготовка на проектот за реализација и конструкција и изградба на нов мост на реката Брегалница. Мостот и пристапните сообраќајници до него, ќе поврзат два дела на градот, индустрискиот и долниот дел на населбата Сењак со што ќе се овозможи олеснување на сообраќајот но и еден вид на помала обиколница на дел од периферијата на градот. Ваквото решение се наметна само по себе, заради преоптовареност на главната сообраќајница, булеварот „Гоце Делчев“ , посебно во утринските и попладневните часови.

Повеќе...
 
Промовирано тело за заштита од дискриминација
Петок, 24 Февруари 2017 10:08

tribina-diskriminacijaНевладината организација „Хера “заедно со Коалицијата Секусални и здравствени права на марфинализирани заедници и Координативното тело на Општина Штипз а заштита од дискримунација денеска со организирана тракалезна маса ја почна кампањата за заштита од дискриминација на локално ниво. Драгана Дрндаревска координатор на проектот од НВО „Хера “ на тракалезната маса истакна дека годинава кампањата ја спроведуваат на локално ниво со цел да се зајакне заштита од дискриминација. Во кампањата се вклучени и претставници од локалната власт, замениците на Народниот правобранител, Министерството за правда и Невладиниот сектор.

Повеќе...
 
Оддржана 51.та седница на Советот на Општина Штип
Понеделник, 20 Февруари 2017 11:17

sovet-opstina-stip-2Педесет и првата седница на Советот на Општина Штип се оддржа на 17 февруари 2017 година (петок).

Усвоена е Предлог-Одлука за утврдување на потребата од донесување на урбанистичко-планска документација за усогласување на намената на земјиштето на КП 9777/2 за КО Штип-4 со намената на бесправно изградениот објект, за КП 812 за КО Лесковица,за КП 4712 за КО Штип-3, за КП 2027 за КО Чардаклија, за КП 1291/2 за КО Штип-1, потоа за КП 1048 за КО Штип-1, и за КП 5969/1 за КО Штип-3.

Повеќе...
 
Оддржана седница на комисија за култура
Петок, 10 Февруари 2017 14:43

komisija-kulturaВчера се оддржа 30.та седница на Комисијата за култура.Усвоен е Извештај за реализација на Програмата за одбележување на Денот на градот 19 Декември-Свети Никола 2016 и 93. Години од раѓањето на Ацо Шопов и Извештај за реализација на Програмата за култура на Општина Штип за 2016 година и Извештај за реализација на Годишната програма на Општинската установа за култура Дом на млади - Штип за 2016 година.

 
Оддржана седница на Комисија за финансии
Петок, 10 Февруари 2017 14:28

Stip-Meto resizeВчера се оддржа 57.ма седница на Комисија за финансирање, буџет и локален економски развој.

Усвоен е Извештај за реализација на програмата за располагање со градежно земјиште сопственост на Република Македонија на подрачјето на Општина Штип за 2016 година, Извештај за реализација на програмата за јавно осветлување за 2016 година и Извештај за реализација на програмата за локален економски развој на Општина Штип за 2016 година.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 15

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Календар

Март 2017
П В С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize