Текстилијада 7

Денес официјално ја отворивме Текстилијада 7 со откривање на уметничкото дело “Корени на традицијата”, заедно со Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, Амбасадорката на Шведска во Македонија, Н.Е. Г-ѓа Ами Ларсон Јаин, Кристина Ампева, Гласен Текстилец и присуствуваме на Интернационалниот форум на тема ”Презентација на падот и подемот на текстилната индустрија во градот Борос”, каде…

Свечена академија по повод 5-ти Октомври – Светскиот ден на учителот

Во организација на Општина Штип се одржа Свечена академија по повод 5-ти Октомври-Светскиот ден на учителот. На предлог на колективите во градинките, основните и средните училишта, денес беа доделени признанија и вредносни ваучери на просветни работници, кои со својата работа и лична заложба имаат особен придонес во воспитно-образовната дејност. Нека е честит денот на учителите!…