Доделување ваучери на дежурните служби

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов додели ваучери на дежурните служби по повод нивната заложба и неуморна работа во изминатата 2020 година. Градоначалникот им посака среќни новогодишни и божиќни празници, успешна работа и во новата 2021 година.

Посета на ТППЕ – Штип

Денес, градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов изврши смотра и увид во работата на ТППЕ – Штип. Општина Штип од бучетот одвои еден милион и триста илјади денари за набавка на нови униформи, заштитни чизми и ракавици.

Писмена реакција на прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип

Очекувано е ВМРО ДПМНЕ да не знае што е развој во континуитет, продолжување на мерки и проекти кои се од интерес на граѓаните, на истите тие граѓани од кои оваа партија избега на изборите во Штип. ВМРО ДПМНЕ никако да сфатат дека едноставно постојат работи кои се над личните и партиските интереси, а тоа е…

Посета на детското одделение и училиштето во с. Шашаварлија

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов во рамките на својата работна агенда го посети детското одделение при ЈЗУ КБ Штип, училиштето ООУ ” Гоце Делчев ” во с.Шашаварлија и училиштето ООУ ” Тошо Арсов ” во с.Почивало, каде што подари новогодишни пакетчиња на дечињата. Градоначалникот Николов на дечињата како и на вработените им посака…

Посета на градинката “Сончогледи”

Денес, 29.12.2020 г., градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов ја посети градинката “Сончогледи”. Заедно со директорката Билјана Трајчевска разговараа за ребалансот на буџетот на Општина Штип, каде градинката доби седум милиони денари, кои што пари ги искористи за набавка на нафта за огрев, подмирување на сметките за електрична енергија, комуналии, набавка на средства за…

Увид во градежни активности за реконструкција на двор во ООУ„Димитар Влахов“

Градоначалникот на Општина Штип, д-р Сашко Николов изврши увид во градежните активности за реконструкција и уредување на дворот во ООУ „Димитар Влахов“. Се работи за комплетно уредување на дворната површина со што ќе се олесни пристапот како на учениците, вработените и родителите така и на оние возила кои што во одредени моменти неопходно е да…

Посета на мал групен дом

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Сашко Николов во рамките на својата работна агенда ги посети дечињата кои престојуваат во малиот групен дом. При посетата на оваа институција беа поделени новогодишни пакетчиња. Градоначалникот Николов на дечињата како и на вработените им посака среќни новогодишни и божиќни празници со желби за многу здравје, среќа и љубов. Заедно…

Примопредавање на функцијата градоначалник на Општина Штип

Денеска, 23.12.2020 г., Општинската изборна комисија му го врачи уверението за избран градоначалник на Сашко Николов. На предвремените локални избори д-р Сашко Николов од СДСМ и коалицијата со мнозинство гласови е избран за градоначалник на Општина Штип. „Сакам да се заблагодарам на сите мои сограѓани кои на 13 декември го дадоа својот глас. Ветувам дека…

Доделување на награди и признанија по повод 19 декември – Денот на градот

Денеска во организација на Општина Штип, доделени се наградите и признанијата за 19 декември – Денот на градот. Поради протоколите пропишани од Комисијата за заразни болести, оваа година свеченоста се одржа во кабинетот на градоначалникот. Добитници на наградите оваа година се: –      Мирко Наџаков – Фудбалер и педагог со своја богата спортска кариера. –      Кирил Барбареев –…

Прес конференција, Одбележување на 19 декември – „Свети Никола“

Оваа година , за жал церемонијата за доделување на наградите ќе биде скромна и во услови наметнати од состојбите со пандемијата од Ковид 19, а согласно протоколите пропишани од Комисијата за заразни болести,  но тоа ниту малку не ја  намалува свеченоста  на овој чин, а уште помалку  значењето и големината на годинешниве добитници на наградите.…