Писмена реакција на прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип

Очекувано е ВМРО ДПМНЕ да не знае што е развој во континуитет, продолжување на мерки и проекти кои се од интерес на граѓаните, на истите тие граѓани од кои оваа партија избега на изборите во Штип. ВМРО ДПМНЕ никако да сфатат дека едноставно постојат работи кои се над личните и партиските интереси, а тоа е…

Посета на детското одделение и училиштето во с. Шашаварлија

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов во рамките на својата работна агенда го посети детското одделение при ЈЗУ КБ Штип, училиштето ООУ ” Гоце Делчев ” во с.Шашаварлија и училиштето ООУ ” Тошо Арсов ” во с.Почивало, каде што подари новогодишни пакетчиња на дечињата. Градоначалникот Николов на дечињата како и на вработените им посака…

Посета на градинката “Сончогледи”

Денес, 29.12.2020 г., градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов ја посети градинката “Сончогледи”. Заедно со директорката Билјана Трајчевска разговараа за ребалансот на буџетот на Општина Штип, каде градинката доби седум милиони денари, кои што пари ги искористи за набавка на нафта за огрев, подмирување на сметките за електрична енергија, комуналии, набавка на средства за…