Обука на тема „Ракување со стрес и техники за заштита од професиоално прегорување“

Од 20 до 22 Октомври во Охрид беше одржана обука на тема „Ракување со стрес и техники за заштита од професиоално прегорување“. На обуката учествуваа секретарот на општината Соња Китанова и Локалниот координатор за еднакви можности Сунчица Ѓуфтеска. Во осумте сесии на тема стрес и стресогени фактори се говореше за стресни ситуации, видови на стрес,…

Состанок на Општински штаб за заштита и спасување

Денеска се одржа седница на Општински штаб за заштита и спасување  на кој беа присутни претставници од: ЈП „Исар“, ЈП „Стипион 2011“, ТППЕ Штип, сообраќаен инспектор при Општина Штип. Општинскиот штаб за заштита и спасување ги донесе следните заклучоци: 1. Во наредниот период ќе се врши дезинфекција на дворните површини во градинките и основните училишта…

Посета на клонот „Цветови“ во населба Осми Ноември

Денеска в.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со заменик шефот на мисијата на Амбасадата на Република Јапонија, г. Такахаши Сатору и директорката Билјана Трајчевска го посетија клонот „Цветови“ на градинката „Астибо“ во населбата Осми Ноември. Амбасадата на Република Јапонија донираше средства во висина од 55.000 евра на детската градинка „Астибо“ кои беа искористени…

Водоводна линија на улица Скоевска во населба Пребег

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на ЈП „Исар“, Живко Тасев извршија увид во работните активности за реконструкција на водоводна линија на улица Скоевска во населбата Пребег. Се работи за реконструкција на водоводна линија во должина од 400 метри која беше приоритетно барање на граѓаните во овој дел од градот. „…

Посета на сензорна соба во детска градинка „Астибо“

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски и претставници од Источен плански регион беа во посета на сензорната соба во детската градинка „Астибо“, проект реализиран во соработка со Министерство за локална самоуправа и Швајцарската амбасада. Овој проект има за цел подобра интеграција на децата со потешкотии во…

Посета на Претседателот Пендаровски на настанот Текстилијада

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски беше во посета на Општина Штип, по повод настанот „Текстилијада“ во организација на Здружението „Гласен текстилец“. В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со Претседателот Пендаровски, министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска и претседателката на Здружението „Гласен Текстилец“, Кристина Ампева беа на отворање на споменик…

Дебата со Локален економски совет на тема „Заедно до социјален дијалог на локално ниво“

Денеска в.д. градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов присуствуваше на дебата заедно со локалниот економски совет на тема: „Заедно до социјален дијалог“ која се одржува во рамки на настанот Текстлијада. Настанот текстилијада се одржува по четврти пат во организација на здружението „Гласен текстилец“, оваа година на тема „Работнички права во време на Корона – Корона…

Увид во завршни активности за партерно уредување на местото Аргач

Денеска в.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на ЈП „Исар“ извршија увид во завршните активности за партерно уредување на местото Аргач во централното градско подрачје. Се работи за 600 метри квадратни површина која е партерно уредена со поставување на нови клупи, корпи за отпадоци, бехатон, канделабри и декоративни садници. „Ова е…

Избор на в.д. градоначалник на Општина Штип

Денеска се одржа четириесетта седница на Совет на Општина Штип преку апликацијата Zoom. На дневниот ред на оваа седница беше точка за избор на Вршител на должност градоначалник на Општина Штип, кадешто единствен предлог за оваа функција предложен од страна на советник во Советот на Општина Штип, беше досегашниот заменик градоначалник, Јане Миланов којшто едногласно е…

УПИС НА ДОО/ДООЕЛ

РУШТВО СО ОГРАНИЧЕНА ОДГОВОРНОСТ 1. НАЧИН НА ОСНОВАЊЕ НА ДРУШТВО Друштвото со ограничена одговорност се основа со договор за друштвото што го склучуваат сите основачи. Ако друштвото го основа едно лице, договорот за друштвото се заменува со изјава на основачот за основање на друштвото со ограничена одговорност (во натамошниот текст: изјава за основање на друштвото).…