Отворен долго очекуваниот аква парк

Го отворивме долго очекуваниот аква парк “АКВАБЕЛА РЕСОРТ” во Штип. Градоначалникот Д-р Сашко Николов присуствуваше на отварањето на аква паркот, заедно со сопственикот Љупчо Манџуков. Освен водените спортски активности, ресортот располага со кошаркарски, одбојкарски и тениски терени, детски катчиња и многу други содржини за рекреација и спортување. Заедно со бизнис секторот продолжуваме со развој на Штип,…

Известување за прскање против комарци

На ден 11.06.2021 год. (Петок-наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЛВ ладно запрашување. Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во општина Штип, подрачјата по течението на реките Брегалница и Отиња и подрачја околу…

Проект за поврзување на локални патишта – Механизам за жалби и поплаки

Во рамките на Проектот за поврзување на локални патишта кој се реализира од страна на Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска банка, Општина Штип аплицираше со проекти за Реконструкција на локална улица „Панче Караѓозов“ со должина од 407,0 м и Реконструкција на крстосница помеѓу ул.„Сремски фронт“ и ул.„Борис Крајгер“ со должина…

Средба со ученици од невладината организација „Центар за грашанска иницијатива“ Прилеп

Градоначалникот имаше средба со ученици од невладината организација  “Центар за граѓанска иницијатива” Прилеп. Договорен проект, подржан од ifa/Zivik, програма во склоп на Федерална канцеларија за надворешни работи на Сојузна Република Германија. Јакнење на малцинствата и специфични групи за промовирање на партиципативна демократија на ниво на заедница, втора фаза. Во рамките на овој проект е вклучено…

Средба со жителите на населбата Пребег

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов имаше средба со граѓаните од населба Пребег. Се разговараше за проблемите со кои се соочуваат нашите сограѓани. Во моментов вршиме промена на водоводната линија на улиците Славонска Пожега и Скоевска, со што следи и асфалтирање на улиците.

Населба Македонка ќе добие чиста и здрава вода за пиење

Уште едно ветување, станува реалност. Жителите на населба Македонка конечно ќе добијат здрава вода за пиење. Со средства обезбедени од Министерството за транспорт и врски, жителите на населба Македонка конечно ќе добијат здрава вода за пиење, односно ќе бидат приклучени на градскиот водоснабдителен систем. Општина Штип во изминатиот период од сопствени сретсва инвестираше во реализација…

Штип добива најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење

Штип добива најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење. Од денешната работна средба во просториите на ЈП ХС „Злетовица“. На покана на претставниците од јавното претпријатие се одржа работна средба за да се договори во детали динамиката за поврзување на новата филтер станица во Штип, која се гради со средства добиени од владата на…

Пуштен во употреба експресниот пат Штип – Радовиш

Пуштен е експресниот пат Штип – Радовиш во употреба.   Градоначалникот Д-р Сашко Николов, заедно со премиерот Зоран Заев, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Ејуп Рустеми и шефот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Андри Аранитаси, присуствуваа на отварањето на експресниот пат.…

Средба на амбасадорот на Австрија, Н.Е. Георг Вуцас со Д-р Сашко Николов

Денес во Општина Штип беше амбасадорот на Австрија, Н.Е. Георг Вуцас. Се разговараше за можноста за инвестирање на австриски компании во нашата општина. Австриските компании се едни од најголемите инвеститори во земјава, затоа денешната посета на амбасадорот во Штип е од исклучително значење. Очекуваме оваа средба да биде само уште еден импулс за понатамошна соработка.

Средба на градоначалникот д-р Сашко Николов со економски советници од МНР

Градоначалникот оствари средба со економските советници при МНР.Ги претставивме погодните услови за странските инвестиции во различни бизнис области, се разговараше за можностите за извоз од страна на компаниите кои веќе работат. Економските советници ги запознавме со можностите и капацитетите за инвестиции и извоз. Сите информации, предлози и идеи произлезени од оваа средба се дел од…