Донација од 50 таблети од фирмата Еколог интернационал

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски прими донација од тетовската фирма „Еколог интернационал“ и семејството Дестани. Се работи за донација од 50 таблети за деца од основните училишта кои потекнуваат од социјално загрозени семејства. Овие таблети ќе им помогнат на многу деца да ги следат онлајн часовите додека трае вонредната состојба. „Сакам да упатам…

Општински штаб за заштита и спасување Штип

Почитувани граѓани, Денеска се одржа состанок на Општински штаб за заштита и спасување на којшто разговаравме за состојбата со Корона вирусот во последните денови со што донесовме неколку заклучоци и препораки. ,,Би сакал да ја искористам оваа прилика и да го искажам моето задоволство од тоа како Општинските институции во соработка со централните институции се…

Известување за работно време

Согласно Одлуката на Владата на Република Северна Македонија за изменување на Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на Република Северна Македонија со кој се забранува движење на целата територија на државата од понеделник до петок од 19 часот до 05 часот, како и забрана за движење од сабота од 15 часот до понеделник до 05…

Честитка по повод Велигденските празници

Почитувани сограѓани, Овој празник е значаен за многу наши сограѓани, но и за многу христијани насекаде во светот. Неговата симболика нека го зацврсти победничкиот дух кај сите, особено во овие тешки времиња во кои се соочуваме со сериозни предизвици и искушенија. Навиките и ритуалите ги менуваме и прилагодуваме за да дадеме соодветен одговор на новата…

Донација од ЕТЦ Елкос

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски како командант на Општинскиот Штаб за заштита и спасување прими донација од 100 пакети од ЕТЦ Елкос. Овие пакети содржат прехранбени продукти и средства за дезинфекција и ќе бидат донирани на граѓаните на кои им е најпотребно. „Сакам да упатам голема благодарност до Елкос како општествено одговорна компанија…

Реконструкција на улицата Љубен Иванов

Општина Штип започна со реконструкција на една од главните артерии во централното градско подрачје, а тоа е улицата Љубен Иванов. Оваа улица подолг период беше во дотраена состојба и голема потреба за граѓаните бидејќи води до Клиничкиот центар во Штип. „Се работи за 3100 метри квадратни нова асфалтна површина и сума на чинење е 2,1…

Пакети со прехранбени продукти и дезинфекциони средства

Општина Штип и Општинскиот штаб за заштита и спасување доби донација, прехранбени продукти и средства за дезинфекција од општествено одговорната компанија КИТ-ГО. Пакетите со овие продукти ќе бидат поделени на социјално загрозени семејства, по утврдени критериуми од општинските институции и центарот за социјални грижи во Штип. „Компанијата КИТ-ГО донира прехранбени прозиводи и средства за дезинфекција…

Честитка по повод денешниот празник Велигден на граѓаните од католичката вероисповед

Почитувани, Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, упатува честитка по повод денешниот празник Велигден до сите граѓани од католичка вероисповед, а во која стои: „Денешниот ден е значаен за многу наши сограѓани, но и за многу христијани насекаде во светот. Нека симболиката на денешниот празник го зацврсти победничкиот дух кај сите, особено во овие тешки…

Поставување на пластични флексибилни столбчиња

Општина Штип продолжува со превземање на мерки за зголемување на безбедното одвивање на сообраќајот, односно поставени се 95 пластични флексибилни столбчиња на следните локации: – крстосница со улиците Борис Крајгер и Анте Банина, – улица Славчо Стојменски, – на ул. Васил Главинов во нивото на крстосницата со мостот кај СОУ Славчо Стоименски – на ул.…

Состанок на Општински штаб за заштита и спасување

Денеска се одржа координативен состанок на Општинскиот Штаб за заштита и спасување во проширен состав кадешто дополнително присутни беа претставници од ЦЈЗ Штип, ДСЗИ Штип, Државен пазарен инспекторат Штип, СВР Штип, ЈЗУ Здравствен дом „Панче Караѓозов“ Штип, ПЕ МЗШВ Штип и Клиничка болница Штип. Градоначалникот на Опшина Штип како командант на Штабот за заштита и спасување…