Започнуваме со заловување на кучиња скитници

Кучињата скитници се заловуваат од страна на ветеринарната станица во присуство на Здружение за заштита на животни “Живот” – ШТИП, кучињата скитници се згрижени во прифатилиштето кај Новакова Чешма. Подоцна откако ќе бидат лабораториски испитани, стерилизирани, вакцинирани и чипорани со микро-чип, истите ќе бидат понудени за вдомување.

Акција за отстранување на хаварисани возила

Секторот за инспекциски надзор на Општина Штип започна акција за отстранување на хаварисани и неисправни возила кои узурпираат јавна површина. Сопствениците на возилата имаат рок за отстранување одреден од комунален инспектор, а доколку рокот е пробинен возилата се отстрануваат од страна на јавното претпријатие “Стипион”.

Демант на прес-конференција на ВМРО ДПМНЕ

Неупатеноста, и безидејноста на ВМРО ДПМНЕ го достигна дното. Ако само помислите дека го допреле дното, тие одат уште подлабоко. Она што беше ветено од страна на општината за обезбедување на документација за гасификација е целосно реализирано односно обезбедена е целата планска документација врз чија основа треба да започне и реализацијата на овој значаен проект.…

Започнување на акција за откривање и исклучување на нелегални приклучоци

Се известуваат сите граѓани дека  ЈП “Исар” започнува со акција на откривање и исклучување на нелегално приклучени корисници на водоводната мрежа. Ваквите активности се во насока пред се на зголемување на свеста на граѓаните поради самиот факт што со нелегалното приклучување на водоводната мрежа се нанесува директна штета на системот за водоснабдување и квалитетот на водоснабдувањето за…

Честитка по повод празникот Богојавление

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов им го честита празникот Богојавление на граѓаните. “Да погледнеме во себе си, да го најдеме најдоброто во нас и несебично да го делиме со другите. Денеска св.Јован во реката Јордан го крсти Исус Христос, и со тоа крштевањето станува  една од светите тајни во христијанството. Овој празник, значи…

Писмена реакција на прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип

Очекувано е ВМРО ДПМНЕ да не знае што е развој во континуитет, продолжување на мерки и проекти кои се од интерес на граѓаните, на истите тие граѓани од кои оваа партија избега на изборите во Штип. ВМРО ДПМНЕ никако да сфатат дека едноставно постојат работи кои се над личните и партиските интереси, а тоа е…

Посета на градинката “Сончогледи”

Денес, 29.12.2020 г., градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов ја посети градинката “Сончогледи”. Заедно со директорката Билјана Трајчевска разговараа за ребалансот на буџетот на Општина Штип, каде градинката доби седум милиони денари, кои што пари ги искористи за набавка на нафта за огрев, подмирување на сметките за електрична енергија, комуналии, набавка на средства за…

Конзоли на река Отиња

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски беше во посета на Општина Штип. По средбата со в.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов имаа заедничка изјава во врска со капиталните дотации од Владата за Општина Штип, кои ќе бидат наменети за изградба на конзоли на река Отиња. В.Д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов истакна…

Продолжено работно време во петок (18.09.2020) и сабота (19.09.2020)

Ве известуваме дека локалите во општина Штип на деновите 18 и 19 септември (петок и сабота) ќе работат со продолжено работно време по повод одржувањето на културната манифестација Макфест. На 18.09.2020 г. (петок) и 19.09.2020 г. (сабота) работното време се продолжува за два часа односно до 03:00 часот по полноќ.

Честитка по повод 8 септември – Ден на независноста на Македонија

Заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов упати честитка до граѓаните на општина Штип, по повод 8 септември – Денот на независноста на Македонија, во која се вели: „Почитувани сограѓани, Ја користам оваа прилика во пресрет на 8 септември – Денот на независноста на нашата држава да ви се обратам и да ви упатам честитки…