После 20 години, Штип и конечно ќе добие кино!

Заедно со Киноверзум, кој прераснува во единствениот македонски ланец на кина ќе го оствариме сонот на штипјани – да имаат можност да следат филмски проекции во сопствениот град. Современата технологија која ќе се инсталира, ќе овозможи прикажување на најновите холивудски и европски филмови во просториите на Општинскиот мултимедијален центар „Киро Глигоров“ во Штип.

Јапонска донација за ЈЗУ Клиничка Болница Штип

На денешната средба со јапонскиот амбасадор Н.Е. Хиронори Савада ја искажав мојата благодарност за досегашната поддршка и помош од страна на јапонскиот народ за нашата општина, како и можноста за продлабочување на соработката помеѓу двата народи. Благодарение на јапонската амбасада, преку проектите од програмата за мали грантови (GGP), ЈЗУ Клиничка болница – Штип доби нов…

Подготовки за нанесување на првиот асфалтен слој на улица „Браќа Даневи“

По извршената промена на водоводната и канализациона подземна мрежа на ул. Браќа Даневи, од денес се започна со вадење на постоечката коцка, тампонирање и трасирање на улицата. Во наредните денови ќе се завршат сите припреми за нанесување на првиот асфалтен слој во согласност со временските услови. Населба Автокоманда заслужува да добие модерен, функционален и урбанизиран…

Паркот во населба Баби ќе добие уште неколку нови содржини!

Со финансиски средства од Биро за регионален развој и Општина Штип, ќе реализираме уште едно ветување за оваа населба. Паркот ќе добие нови детски реквизити, фонтана и хортикултурно уредување, а жителите ќе имаат причина повеќе да го минуваат слободното време на отворено!  

Прва седница на Локалниот Совет за превенција

Во текот на денешниот ден се одржа првата седница на Локалниот Совет за превенција. Со претставници од надлежните институции се дискутираше за: – безбедноста во сообраќајот, во насока за надминување на ризикот од сообраќајни незгоди со тешки телесни повреди и смртни последици, со цел изнаоѓање на заеднички решенија за намалување на вака споменатите незгоди; –…

Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов ја презентираше програмата и визијата за нашиот град

Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов, денес ја презентираше програмата и визијата за нашиот град со реализирани над 130 проекти. Изминатите 365 дена беа исполнети со бројни предизвици, но беа надминати благодарение на вербата во успех и потребата да се покаже целокупната одговорност која е дадена од нашите граѓани. Изминатиот период го посветивме на развој…

Увид во градежните активности за изградба и уредување на новото спортско рекреативно игралиште во населба Сењак 4

Денеска беше извршен увид во градежните активности за изградба и уредување на новото спортско рекреативно игралиште во населба Сењак 4. Со реализирање на вакви проекти секоја населба ќе има соодветни места за спортување и рекреација на сите генерации.  

СООПШТЕНИЕ ОД ОДДЕЛЕНИЕ ЗА АДМИНИСТРИРАЊЕ НА ПРИХОДИ

Општина Штип ги известува сите правни субјекти и физичките лица дека поради неуспешна достава на решенијата за присилна наплата на пријавените адреси во даночното одделение, Општина Штип изготви јавна објава за уредна достава на истите. По истекот на законски предвидениот рок ќе се пристапи кон извршување на решенијата. Општина Штип ги повикува сите правни и…

Повеќенаменски парк во населба 8ми Ноември

Жителите на населба 8ми Ноември денеска добија нов повеќенаменски парк. Паркот е целосно ограден и осветлен со поставена вештачка трева за мал фудбал, специјализирана подлога за баскет, летниковеци и останати детски реквизити. Овој проект е во вредност од 1.500.000,00 денари, средства обезбедени од Буџет на Општина Штип. Со градежни активности започнуваме и во други населби…