Општина Штип започна со целосна реконструкција на 4 улици во централното градско подрачје

Овој проект ги опфаќа улиците Карл Маркс, Добре Радосављев, Пиринска и 19та Бригада, кои претставуваат лоша слика за жителите на нашата општина. После 50 години ќе биде променета водоводната линија и ќе биде поставен асфалт, со цел сите граѓани да добијат современа и урбана инфраструктура!  

Општина Штип започна со асфалтирање на неколку краци од улици во населба Балканска

Општина Штип започна со асфалтирање на неколку краци од улици во населба Балканска. Парите на граѓаните ги распределуваме рамномерно во сите населби, вклучувајќи ги и приградските кои со години претходно биле заборавени.

Општина Штип започнува припрема за асфалтирање на десетина пристапни улици во населбите: Балканска, Железничка, Каваклија и Караорман

Во наредните денови, Општина Штип започнува со активности поврзани со припрема за асфалтирање на десетина пристапни улици во населбите: Балканска, Железничка, Каваклија и Караорман.

Премиера на филмот „Кино Љубов“

За македонската премиера на филмот „Кино Љубов“, познатиот режисер и сценарист Јани Бојаџи го одбира Штип, затоа што е културен и универзитетски центар и затоа што по долго време во нашиот град, имаме редовна кино програма. Идејата на продуцентите е „Кино Љубов“ да биде можност за промоција на македонската кинематографија и враќање на љубовта кон…

Фантастична авантура во ЗОО Парк Бриони

Детскиот џагор вчера силно одекна од ЗОО парк Бриони, фантастична авантуристичка работилница посветена за најмилите. Креативните цртежи, љубовта спрема животните, литературните творби, смешните гатанки и песните од Весело Штурче го направија сончевиот ден да биде исполнет со најискрените детски насмевки. Голема благодарност до општествено одговорните компании кои помогнаа во изработката на живеалиштето на малата лисица…

БЕСПЛАТЕН ПЕТОК ЗА СИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ ВО ШТИП

Заради лошата економската состојба и ниските примања на нашите пензионери, Општина Штип овозможи сите пензионери, секој петок бесплатно да користат јавен превоз, со цел да ги задоволат основните животни потреби. Ова е само една од низата групи на граѓани, кои добиваат привилегии во користењето на јавниот превоз во Општина Штип, бидејќи нашите обврски, се наши…

Штип доби нов мост на река Отиња

Со истиот се олеснува сообраќајот во најфрекфентната зона, се овозможува подобар проток како и кратење на досегашното кружно движење на возилата. Со изградба на останатите делници од конзолите, ќе оформиме функционална сообраќајна целина и решавање на метежот во центарот на градот.

Текстилијада 7

Денес официјално ја отворивме Текстилијада 7 со откривање на уметничкото дело “Корени на традицијата”, заедно со Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, Амбасадорката на Шведска во Македонија, Н.Е. Г-ѓа Ами Ларсон Јаин, Кристина Ампева, Гласен Текстилец и присуствуваме на Интернационалниот форум на тема ”Презентација на падот и подемот на текстилната индустрија во градот Борос”, каде…