Седницата на Советот за рамномерен регионален развој одржана во Влада на Република Северна Македонија

Денес Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, како претседател на Советот на Источно плански регион,присуствуваше на Седницата на Советот за рамномерен регионален развој, каде дискутираше и се заложи за проектите на општините кои ги претставува. Преку стимулирање на развојот на локално и регионално ниво, како и со помош на бизнис секторот, ќе делува во насока…

Реализиран проектот за намалување на дезинформации и пропаганда, а почитување на родовата еднаквост

Огромна чест како Општина е што бевме почестени од присуството на Г-ца Алисон Харт, специјален претставник на Генералниот секретар на НАТО за правата на жените,мирот и безбедноста.

Работилница за изработка на стратегија за соработка со граѓанскиот сектор 2021-2025 на Општина Штип

На иницијатива на Здружението Форум – Центар за стратешки истражувања и документација Скопје, денес во Големата сала на Општина Штип се оддржа работилница „Стратегија за соработка со граѓанскиот сектор 2021-2025 на Општина Штип“ каде што свое излагање имаше и Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов. Градоначалникот се обрати кон присутните дека потребата од граѓанскиот сектор…

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов заедно со ВД директорот на ЈП „Исар“, Трајче Здравков на увид за состојбата на бања Кежовица

Денес Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов заедно со вд директорот на јавното претпријатие Исар Трајче Здравков направија увид во фактичката состојба на бања Кежовица. За неколку денови, односно на почетокот на месец декември жителите на Штип и граѓаните од регионот ќе може да ја посетуваат бањата. Со санирање на дел од бањата ќе се…

Увид на градежни активности во населба Железничка

Денес Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов, на терен направи увид во градежните активности за припрема на асфалтирање на три нови улици во населба Горна Железничка. Градоначалникот заедно со жителите поразговараа и за други градежни активности кои се неопходни за нормално функционирање на оваа населба. Во тековниот период доколку дозволуваат временските услови ќе се продолжи со…

Прием на светскиот вицешампион во карате, Емил Павлов

Денес Градоначалникот Иван Јорданов оствари средба со штипскиот каратист Емил Павлов кој го освои сребрениот медал во категорија до 67 килограми на Светското првенство кое се одржа во Дубаи. Емил Павлов со своите 29 години, напорните тренинзи и поддршка од своите тренери го освојува цел свет. Со Градоначалникот Иван Јорданов поразговараа дека со упорна работа…

Увид на градежни активности Во Дом на млади – Штип

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов, денес направи увид во градежните работи за реконструкција на кровот на Дом на млади. Посебно залагање на Градоначалникот е токму оваа институција која во наредниот период ќе биде мета на реконструкции и нови проекти. Наредниот период во Дом на млади ќе биде уреден и дворот во кој ќе се…