Завршена реконструкција на улицата и тротоарите на Кеј Маршал Тито

Центарот на Штип е лицето на градот! Кеј Маршал Тито е еден од главните крвотоци на Штип. Завршена е реконструкција на улицата и тротоарите на оваа улица. Нејзина реконструкција беше морална затоа што е една од најфреквентните улици во градот. Со исто темпо продолжуваме и во наредниот период.

Чиста и зелена околина е должност на секој еден

Здрава, чиста и зелена околина е должност на секој еден! Со максимална поддршка и со заеднички сили Општина Штип заедно со ЈП Исар, како и со помош од нашите пријатели од градежните претпријатија, успеавме да ја исчистиме депонијата во Штип! Завршен е тендерот за обезбедување на депонијата и започнуваме со оградување! Ќе се воспостави контрола…

Асфалтирани улици во населба Баби

Штип се гради и заслужено го носи приматот центар на источна Македонија. Тоа што го ветуваме го реализираме – градиме и рехабилитираме улици заборавени со децении. Во населба Баби, извршивме рехабилитација на улица 6ти Април, 11ти Конгрес, Богомилска и Делчевска. Вредноста на оваа инвестиција изнесува 2.196.216,00 денари. Во населбата изградивме и тротоар на улица Лески.

Посета на рудникот Боров Дол

Градоначалникот имаше чест да се вози во дампер. Со задоволство присуствуваше на работната средба заедно со директорот Павло Кривинскиј и раководството на рудникот Боров Дол. Во Боров Дол се врши експлоатација и обработка на рудата, која што преку транспортна лента долга 7км се пренесува до рудникот Бучим на понатамошна доработка, каде што се врши повторно…

Средба со градоначалникот на Мармарис во Турција

На покана на Градоначалникот на Мармарис Мехмет Октаи, Градоначалникот Д-р Сашко Николов оствари средба во неговиот кабинет. Мехмет е млад и амбициозен градоначалник во регионот Мугла, со Градоначалникот Д-р Сашко Николов го делат истото мислење, иста цел, цел која ќе овозможи нашите граѓани да учестуваат во политиките кои ги креираат овие градоначалници. Сведоцни сме дека…