Дома Настани
Настани
Оштетени спомен-бисти на народни херои во Штип
Вторник, 28 Март 2017 12:32

bisti1Нов случај на вандализам во Штип. Осквернавени се неколку спомен-бисти на народни херои од втората светска војна. Изминатите денови непознати лица обезглавиле спомен бисти а исшарани се и дел од спомениците на Исарот:

Повеќе...
 
Почна да се гради мини-обиколницата „Баргала – Сењак“ која вклучува и нов мост на река Брегалница - Вредноста на проектот е околу 590.000 евра
Четврток, 23 Март 2017 14:10

obikolnica1Општина Штип започна со реализација на проектот за мини обиколницата “Сењак-Баргала“, односно патна врска на улиците „Гоце Делчев“ и „Партизанска“ како и за конструкција на нов мост. За да нема пречки во изградбата, потребно е отстранување на времените објекти, бараки и други пратечки објекти кои се во зоната на изградба. Затоа и локалната самоуправа денес ги повика имателите на вакви објекти итно да ги отстранат:

Повеќе...
 
Оддржана 52.ра седница на Совет на Општина Штип
Четврток, 16 Март 2017 14:32

opstina-stip-zgrada-4Вчера се оддржа 52.та седница на Советот на Општина Штип.

Усвоена е Предлог-Одлука за одобрување на финансиски средства на спортски клубови и за одобрување на финансиски средства.

Усвоена е Предлог-Одлука за определување на временската важност на универзалната (годишна) картичка за паркирање, Предлог-Одлука за формирање на Локално координативно тело во Општина Штип и именување на локален координатор, членови и заменици, Предлог-Решение за именување членови на Координативно тело за дискриминација, потоа Предлог-Решение за разрешување и именување членови на Управен одбор на ЈП „Стипион 2011“-Штип и Предлог-Решение за разрешување и именување членови на Надзорен одбор на ЈП „Стипион 2011“-Штип.

Повеќе...
 
Оддржана седница на Комисија за урбанизам
Вторник, 07 Март 2017 12:40

komisija-urbanizam resizeВчера се оддржа 63.тата седница на Комисијата за урбанизам, комунални дејности и заштита на животната средина.

Усвоени се полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за уредување на градежно земјиште на подрачјето на Општина Штип за 2016 година, Полугодишен извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици за 2016 година и Полугодишен извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици во зимски услови за 2016 година како и Полугодишен извештај за работењето на ЈП „Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за користење на јавниот простор за паркирање за 2016 година.

Повеќе...
 
Оддржана седница на Комисија за финансии и буџет
Вторник, 07 Март 2017 12:21

opstina zgrada-2 resizeВчера се оддржа 58.та седница на Комисија за финансирање, буџет и локален економски развој.

Усвоени се Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за уредување на градежно земјиште на подрачјето на Општина Штип за 2016 година, Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици за 2016 година, потоа Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за одржување на локалните патишта и улици во зимски услови за 2016 година и Полугодишен извештај за работењето на ЈП ,,Стипион 2011” – Штип со финансиски показатели по програмата за користење на јавниот простор за паркирање за 2016 година.

Повеќе...
 
Асфалтирање на пат до с.Никоман
Понеделник, 06 Март 2017 10:11

pat-Nikoman-1Почна асфалтирањето на локалниот пат меѓу штипските села Шашаварлија и Никоман. Раководителот за Инспекциски надзор во Општина Штип, Тоше Ѓорѓиевски денеска изјави дека патот е во должина од три километри, а инвестицијата од 13 милиони денари е на Општина Штип:

Повеќе...
 
Наскоро почнува реализација на проектот за обиколница „Баргала-Сењак“ и изградба на нов мост на река Брегалница
Среда, 01 Март 2017 13:43

obikolnica-Bargala-Senjak-1На 9 март 2017 завршува тендерската постапка за проектот за т.н обиколница „Баргала-Сењак“ и конструкција на нов мост на река Брегалница.

Општина Штип влегува во финална фаза на подготовка на проектот за реализација и конструкција и изградба на нов мост на реката Брегалница. Мостот и пристапните сообраќајници до него, ќе поврзат два дела на градот, индустрискиот и долниот дел на населбата Сењак со што ќе се овозможи олеснување на сообраќајот но и еден вид на помала обиколница на дел од периферијата на градот. Ваквото решение се наметна само по себе, заради преоптовареност на главната сообраќајница, булеварот „Гоце Делчев“ , посебно во утринските и попладневните часови.

Повеќе...
 
Промовирано тело за заштита од дискриминација
Петок, 24 Февруари 2017 10:08

tribina-diskriminacijaНевладината организација „Хера “заедно со Коалицијата Секусални и здравствени права на марфинализирани заедници и Координативното тело на Општина Штипз а заштита од дискримунација денеска со организирана тракалезна маса ја почна кампањата за заштита од дискриминација на локално ниво. Драгана Дрндаревска координатор на проектот од НВО „Хера “ на тракалезната маса истакна дека годинава кампањата ја спроведуваат на локално ниво со цел да се зајакне заштита од дискриминација. Во кампањата се вклучени и претставници од локалната власт, замениците на Народниот правобранител, Министерството за правда и Невладиниот сектор.

Повеќе...
 
Оддржана 51.та седница на Советот на Општина Штип
Понеделник, 20 Февруари 2017 11:17

sovet-opstina-stip-2Педесет и првата седница на Советот на Општина Штип се оддржа на 17 февруари 2017 година (петок).

Усвоена е Предлог-Одлука за утврдување на потребата од донесување на урбанистичко-планска документација за усогласување на намената на земјиштето на КП 9777/2 за КО Штип-4 со намената на бесправно изградениот објект, за КП 812 за КО Лесковица,за КП 4712 за КО Штип-3, за КП 2027 за КО Чардаклија, за КП 1291/2 за КО Штип-1, потоа за КП 1048 за КО Штип-1, и за КП 5969/1 за КО Штип-3.

Повеќе...
 
Оддржана седница на комисија за култура
Петок, 10 Февруари 2017 14:43

komisija-kulturaВчера се оддржа 30.та седница на Комисијата за култура.Усвоен е Извештај за реализација на Програмата за одбележување на Денот на градот 19 Декември-Свети Никола 2016 и 93. Години од раѓањето на Ацо Шопов и Извештај за реализација на Програмата за култура на Општина Штип за 2016 година и Извештај за реализација на Годишната програма на Општинската установа за култура Дом на млади - Штип за 2016 година.

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 7 од 15

Moja opstina-baner resize

Makfest 2012 resize

ombudsman

Банер

ekoloski-dozvoli-baner

prijavi-problem-5

Календар

Ноември 2017
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Банери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

ISO sertifikat baner resize