Зголемување на семејството на жители во ЗОО паркот Бриони

Штипјани од денеска ќе имаат причина повеќе да го посетат ЗОО паркот Бриони. Продолжуваме и во наредниот период со зголемување на семејството на жители во ЗОО паркот Бриони.                                                       …

Средба со Амбасадорот на Франција во Македонија Сирил Бомгартнер

На вчерашната средба со Н.Е. Амбасадорот на Франција во Македонија Сирил Бомгартнер, ги потврдивме нашите заложби за соработка и заедничка реализација на поставените цели. Економскиот развој, образованието, културното наследство и добрите меѓусебни односи беа во фокус на нашиот продуктивен разговор. Овој состанок ни даде добра основа за продлабочување на меѓусебните релации и активна комуникација за…

Промена на водоводна и канализациона подземна мрежа на улиците „Солидарност“, „Браќа Даневи“ и „5ти Конгрес“

Во Штип за првпат етапно се изврши промена на водоводна и канализациона подземна мрежа на ул. “Солидарност”, “Браќа Даневи” и “5ти Конгрес”, па од денес се започна со припрема за асфалтирање. Откако ќе се истрасираат и подготват сите три улици, ќе се пристапи кон нанесување на првиот асфалтен слој во согласност со временските услови. Секоја…

Присуство на претставник на Општина Штип на Седмата конференција во рамки на проектот SPRING – Solidarity in Progress

Во периодот од 20 до 23 септември 2022 година,еден  претставник од Општина Штип учествуваа на Седмата Конференција во  градот Динге Лес Баинс, Република Франција, која се одржа во рамки на проектот Spring  – solidarity in progress , финансиски поддржан од Европската Унија. Во проектот учесучествуваат  7 држави: Италија, Полска, Македонија, Германија, Шпанија, Бугарија и Франција.…