Завршен првиот опфат од конзолата на улица Васил Главинов

Првиот опфат од конзолата на ул. Васил Главинов, со уредувањето на тротоарската површина е во завршна фаза. На ова следува поставување на заштитна ограда долж целото корито на р. Отиња низ централното градско подрачје.   Втората фаза на конзолното решавање на сообраќајниот метеж во Штип, ќе се реализира за многу краток временски период и за тоа, општината ќе издвои 7.000.000 денари сопствени буџетски средства. Оваа година ќе работиме на урбанизација и уредување на центарот на нашиот град, за да обезбедиме соодветни услови за квалитетен живот за секој граѓанин.

Посета на првороденото бебе во 2022 година

На денот Рождение Христово, водејќи се од поривот да подаруваме и да живееме со понизност и чесност, ги посетив бебето Јована и мајката Марија, на кои им беше скратена можноста да го добијат тоа што го заслужуваат. Првото родено бебе во 2022 година, токму на Божиќ ги доби своите подароци од Општина Штип и тоа…

„Сите заедно, за безгрижни Божиќни празници”

Општина Штип, во соработка со општествено одговорни компании од нашиот град, во текот на денешниот ден го реализираше проектот “Сите заедно, за безгрижни Божиќни празници”. На нашите сограѓани од социјален ризик им беа поделени 200 Бадникови пакети, за заедно со своите семејства, во пријатна празнична хармонија и топла трпеза ги поминат Божиќните празници.