СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВЕН УВИД НА ИЗРАБОТЕН УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА Е1.13 ПОВРШИНСКИ СОЛАРНИ И ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ НА КП 568/1, КП 568/2, КП 568/3 И ДЕЛ ОД КП 478/1 КО КАРАОРМАН ВОН ГРАД, ОПШТИНА ШТИП

⇓ СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВЕН УВИД НА ИЗРАБОТЕН УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА Е1.13 ПОВРШИНСКИ СОЛАРНИ И ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ НА КП 568/1, КП 568/2, КП 568/3 И ДЕЛ ОД КП 478/1 КО КАРАОРМАН ВОН ГРАД, ОПШТИНА ШТИП ⇓ УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА НАМЕНА Е1.13 ПОВРШИНСКИ СОЛАРНИ И…

Денес во центарот на Штип се подигна споменик на Светите браќа Кирил и Методиј

Денес во центарот на Штип се подигна споменик на Светите браќа Кирил и Методиј на местото каде што пред 70 години се наоѓало најстарото основно училиште во Штип, кое го носело името на просветителите. По повод Денот на сесловенските просветители, Советот на Општина Штип одржа и свечена академија во чест на браќа Кирил и Методиј.

Соопштение за организирање на јавен увид на изработен урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за Е1.13 површински соларни и фотоволтаични електрани (фотонапонски панели за производство на електрична енергија кои се градат на земјиште) на дел од КП бр.566/1, опфат 1,2,3 и 4, КО Долани, Општина Штип

⇓ Соопштение за организирање на јавен увид на изработен урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за Е1.13 површински соларни и фотоволтаични електрани (фотонапонски панели за производство на електрична енергија кои се градат на земјиште) на дел од КП бр.566/1, опфат 1, КО Долани, Општина Штип ⇓ Урбанистички проект вон опфат на урбанистички план за…

Општина Штип обезбеди финансиски средства за реконструкција на кровот на клон Развигорче

Општина Штип обезбеди финансиски средства за реконструкција на кровот на клон Развигорче, а истиот објект ќе стане и енергетски ефикасен, на кој со поставување на сончеви панели на кровот, ќе се генерира електрична енергија за потребите на градинката. Грижата за најмладите ни е секогаш на прво место, затоа посветено работиме во интерес на нив!

Дом на млади со ново руво по цели 33 години!

Летната тераса е целосно реконструирана, а легендрната група “Леб и сол“ вечерва со концерт и официјално ќе ја отвори летната сезона, музички концерт на кој ќе ги одсвират своите најголеми хитови. Дом на млади е институција која низ времето оставила белег на овој град, а ние како локална самоуправа имаме за цел да го вратиме…

Општина Штип успешно го заврши Проектот за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите

Општина Штип успешно го заврши Проектот за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите, финансиран од УСАИД и доби признание како една од најуспешните во Македонија во делот на зголемување на приходите и извршување на буџетот.

Соопштение за организирање на повторна јавна презентација и јавна анкета по изготвена измена и дополнување на детален урбаннистички план за дел од уе 27, дел од населба автокоманда општина штип

⇓ СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ПО ИЗГОТВЕНА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДУП ЗА ДЕЛ ОД УЕ27, ДЕЛ ОД НАСЕЛБА АВТОКОМАНДА, ОПШТИНА ШТИП ⇓ ОДЛУКА ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ПО ИЗГОТВЕНА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДУП ЗА ДЕЛ ОД УЕ27, ДЕЛ ОД НАСЕЛБА АВТОКОМАНДА, ОПШТИНА…

Штип до крајот на годината ќе добие модерен и репрезентативен стадион

Штип до крајот на годината ќе добие модерен и репрезентативен стадион со категоризација за натпревари и од највисок ранг. Денес се започнува со внатрешно уредување и изведба на нова пристапна улица и нов влез со дополнителни паркинг места, а според динамиката на градежните работи до почетокот на новата сезона се очекува да биде завршена западната…

Во Штип денеска се одбележаа 120 години од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев

Визионерот кој пред повеќе од еден век го разбра светот како поле за културен натпревар на народите, оставајќи аманет да продолжиме да ги негуваме неговите идеали за Македонија. Вечна му слава на апостолот на македонското револуционерно движење.