Општина Штип со мерки за спречување на ширење на вирусот COVID-19

Почитувани сограѓани, Во изминатите неколку денови, Општина Штип презеде конкретни мерки за спречување на ширењето на вирусот COVID-19. Имено, спроведовме превентивно миење и дезинфицирање на улиците, контејнерите и јавните простори, како и дезинфекција на градинките и некои основни училишта. Со мерки во оваа насока и согласно препораките на Министерство за здравство, ќе продолжиме и понатаму,…

Пуштање во употреба на мост на река Брегалница

После 65 години локалната власт денес пушта во употреба нов мост на река Брегалница кој ќе го растерети сообраќајниот метеж во градот. Мостот „Иднина“ ги спојува населбите Пребег и Сењак и значително ќе придонесе во олеснување на протокот на работници и студенти од своите домови до работните места или до местата за студирање. На овој…