Соопштение за одржување на работилница на тема СОРАБОТКАТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ПРИДОБИВКИТЕ ОД ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈАТА ЗА ГРАЃАНИТЕ

Утре, среда (13 септември) со почеток во 09:30 часот во просториите на Општината Штип ќе се одржи работилница на тема „СОРАБОТКАТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА СО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И ПРИДОБИВКИТЕ ОД  ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈАТА ЗА ГРАЃАНИТЕ“. Работилницата е во организација на канцеларијата на Народниот правобранител и е дел од ИПА проектот „Владеење на правото“, а ќе ја отворат…