Средба на Градоначалникот на Општина Штип со Амбасадорот на Јапонија во Македонија

Една Јапонска поговорка вели: „Секое долго патување, секогаш започнува со еден краток чекор“. „Патувањето“ на Општина Штип со Амбасадата на Јапонија во Македонија започна уште во 2000 година, кога го реализиравме првиот проект и се’ до денес, вклучувајќи го и грант-договорот за набавка на мобилен рендген апарат во износ од 56.000 евра, обезбеден преку Јапонската…