Средба со амбасадорот на Романија г-ѓа Моника Аксинте

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов оствари средба со амбасадорот на Романија, г-ѓа Моника Аксинте и г-дин Николае Станчу, лектор по романски јазик на Филолошкиот факултет Блаже Конески –Скопје. На средбата беше потврден интересот за соработка и зајакнување на економските и образовните врски. Согласни беа дека преку ваквите средби и тековни работни состаноци ќе се…