Делење на бесплатни заштитни маски

Општина Штип започна со делење на бесплатни заштитни маски за граѓаните. Оваа активност беше најавена од страна на Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов и извршниот директор на Солидарниот фонд на Општина Штип, Борис Шарковски. Почнувајки од денес од центарот на градот, волонтери од Општина Штип секојдневно ќе бидат на терен и ќе делат…