Потпишување договор за селекција на стаклена амбалажа

Денес Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов потпиша договор во соработка со ГИЗ, Пакомак, ЗЕЛС и ЈП “Исар”. Штип доби 30 нови контејнери за селекција на стаклена амбалажа. Со ова ја зокружуваме бројката од вкупно 90 контејнери што општината ги доби во рамките на регионалниот проект „Управување со отпад од пакување од стакло во…

Конференција – Децентрализација 2.0

Градоначалникот заедно со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски, претставници на УСАИД и Фондацијата за развој на локалната заедница (ФРЛЗ) Штип учествувавме на конференција – Децентрализација 2.0 Клучна е размената на добри практики и искуства помеѓу сите општествени читители. Мислењеата и ставовите од нашите сограѓани се од искличителна важност за општината, граѓаните ни се на…