Предавање за справување со комунален отпад

Денеска Проф. д-р Дејан Мираковски, професор на Универзитетот Гоце Делчев во Штип и меѓународен експерт за заштита на животната средина одржа предавање во општината, кое е од исклучителна важност за справувањето со комуналниот отпад. Во периодот кој следува заедно со повеќе релативни институции ќе одржуваме вакви предавање, трибини, но и обука на кадар се со…

Увид во градежни активности во нас. Три Чешми

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов денеска изврши увид во градежните активности во нас. “Три Чешми”, кадешто разговараше со тамошните жители. Општина Штип продолжува понатаму со инвестирање во проекти за подобар живот на граѓаните. Инфраструктурата на прво место!