Полагање цвеќе пред споменикот на Гоце Делчев

Денес Општина Штип ја одбележа 149 годишнината од раѓањето на македонскиот револуционер, апостол и херој, Гоце Делчев. По тој повод  градоначалникот Д-р Сашко Николов заедно со општинска делегација положи цвеќе на споменикот на Гоце Делчев во Ново Село, пред ректоратот при УГД Штип. Оддаваме почит кон неговите дела и го чествуваме денот на раѓањето на…