Посета на СОУ „Јане Сандански“

Денес Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов го посети СОУ „Јане Сандански“ каде што се во тек активностите за реконструкција на санитарните јазли, инвестиција во вредност од 2.361.246,00 денари, обезбедени од буџетот на Општина Штип. Досега во ова училиште е извршена целосна реконструкција на спортската сала, целосно е променет подот во сите училници со…

Традиционално се одржа манифестацијата „Спротист на годината“

Денес во Општина Штип традиционално се одржа манифестацијата „Спротист на годината„. Бројот на присутните беше ограничен, манифестацијата се одржа согласно сите здавствени мерки и протокли, а признанија беа доделени на повеќе спортисти и спортски работници од различни категории. Комисијата за избор на спортист на годината во Општина Штип го избра  Емил Павлов, нашиот повеќекратен европски…