Божиќна литургија во црква Св. Никола

Утринава градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов присуствуваше на Божиќна литиргија, којашто во црквата Св.Никола ја одржа Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион. Градоначалникот доби подарок од неговото Високопреосвештенство. Во Божјото Слово е испишана суштината на животот и насоките како да дојдеме до неа.