Заврши 35. издание на “Макфест”

Вчера во Штип заврши 35 издание на фестивалот на музика „Макфест 2020“. Победник е Нокаут со песната „Сакам да живеам“ за која доби парична награда од 5000 евра, втората награда и 3000 евра ги доби Ѓоко Танески за песната „Ден по ден“ и трета награда ја доби песната „Ако те изгубам“ во изведба на Омар…

Увид во градежни активности за пристапни улици кај аква парк

Спортско рекреативниот центар Брегалница добива нов и модерен лик за граѓаните на општина Штип. Денеска заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски беа на увид во градежните активности за изградба на нови пристапни улици до аква паркот и целиот спортско рекреативен центар. „Се работи за изградба…