Чествување на 2. Август

Денес ги славиме храброста и непоколебливоста на востаниците од 1903 година, ги славиме визионерството, одлучноста и упорноста на партизаните кои се изборија за слободна и суверена македонска држава. Македонската афирмација и државност е проткаена со идеолошката борба против најголемото зло во светот – фашистичкиот окупатор. Во темелите на нашата држава се вградени Илинденското востание и…